Как да подготвим дома си за ново кученце

Как да подготвим дома си за ново кученце? Каква храна да вземем? Какви купички да изберем? Къде ще спи кученцето?
Куп въпроси, които си задаваме преди до доведем новият член на семейството ни в къщи.

След като вече сме избрали кученце, трябва да подготвим дома си за него. Хубаво е да отделите самостоятелен кът за кученцето. Там то ще може да си почива, да се храни и да се чувства спокойно. В зависимост от породата и размера на кученцето е важно да изберем подходящ размер кучешко легло. На същия принцип избираме и две подходящи купи – за храна и вода. Добре е да се подготвим и с подходящи играчки за гризане, като въжета и гумени кокали. Друг важен аксесоар е каишка или нагръдник с повод. Друг аксесоар, който ще ви е необходим е подходящ гребен или четка за козина.

Преди да доведете кученцето е добре да се подготвите и с някакво количество храна. Най-добрият вариант е да продължите с храната с която е захранено кученцето от развъдчика. Ако все пак искате да я смените е добре да се консултирате с ветеринарен лекар.

Много важен момент е и избора на ветеринарен лекар. След като вземете кученцето е добре да го заведете на преглед и да обсъдите плана за ваксинация и обезпаразитяване на кученцето , също така и да го чипирате и регистрирате.

Още полезни статии може да намерите тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *